,

Helpt relatietherapie als je verliefd bent op een ander?

Helpt relatietherapie als je verliefd bent op een ander?

Verliefdheid kan je zo maar overkomen, terwijl je er helemaal niet naar op zoek bent. Als je altijd gedacht hebt dat je een goede relatie hebt, is dat echt schrikken. Maar wat je vervolgens doet met die verliefdheid, dat bepaal je zelf.

verliefd op een ander, illustratie, relatietherapieKies je ervoor om iets met die verliefdheid te gaan doen?

Of kies je voor je relatie? Ook al lijkt het alsof je geen keus hebt, alsof je jezelf niet kan verzetten tegen deze heftige emoties, is het de kunst om op zo’n moment even afstand te nemen van al die overspoelende, vaak zelfs lekkere gevoelens en goed na te denken over wat je wilt. Is je relatie eigenlijk wel zo goed als je dacht? Of zitten jullie al lange tijd in de sleur van werken, zorgen voor de kinderen en aandacht geven aan gezonde maaltijden en het huishouden?

Tussendoor moet er ook nog iets aan sport gedaan worden en contact met vriend(inn)en is natuurlijk super belangrijk. Zo wordt je relatie ongemerkt het sluitstuk van jullie “begroting”. Sterker nog, die schiet er regelmatig helemaal bij in, moet maar vanzelf leuk en goed blijven.

Want als je eenmaal in bed stapt na weer zo’n drukke dag, vallen je ogen al dicht voordat je jezelf goed en wel lekker tegen je partner aan genesteld hebt. Herken je je goede voornemen dat je het morgen anders gaat doen? Toch loopt morgen meestal hetzelfde als vandaag. Alleen op vakantie lukt het vaak wel om die sleur te doorbreken en energie en aandacht in je relatie te steken. Hoewel??? In mijn blog over de piek in scheidingen na de vakantietijd, lees je over hoe dat mechanisme werkt.

Hoe kan het dat je verliefd wordt op een ander, terwijl je er niet naar op zoek bent?

Zo door dat drukke dagelijkse leven, waarin we ook nog de hele dag geprikkeld en afgeleid kunnen worden door alle piepjes van mails, berichtjes, facebook, Instagram enz. sluipt als vanzelf de gedachte binnen dat het bij anderen beter is en voel je het onbehagen door de gedachte dat je helemaal niet meer belangrijk lijkt te zijn voor je partner en de kans is groot dat je partner hetzelfde over jou denkt. Als er dan op je werk of in de sportschool iemand is die laat blijken jou te zien, interessant te vinden, prikkelt dat gevoelens die al lange tijd niet meer geprikkeld zijn.

Wat doet relatietherapie?


Denk je er een geheime relatie op na te kunnen houden naast je bestaande relatie, dan zal je door de mand vallen als je toch in relatietherapie gaat. Maar heeft de verliefdheid voor jou gewerkt als een wake-up-call, dat het tijd wordt om in je relatie te investeren, heeft relatietherapie zeker zin. Als je ten diepste nog liefde voelt voor je partner en je bent bereid om tijd en energie in je relatie te steken, omdat je er samen uit wilt komen, is de kans, statistisch bewezen, rond de 80% dat je relatie sterk verbetert door relatietherapie. Lees ook mijn blog: Hoe werkt relatietherapie.

Gun je jezelf, je partner en vooral jullie samen die kans? Woon je in het Westland, of in de omgeving ervan, maak dan een afspraak. Binnen 2 weken kunnen jullie starten met de therapie, opnieuw op zoek naar de verbinding tussen jullie, die er eerder gewoon was. Ik hou altijd ruimte in mijn agenda voor mensen zoals jullie.

Helpt relatietherapie als je verliefd bent op een ander? Wil je jouw relatie nog een kans geven en woon je in of om het Westland, neem dan contact op.