,

Ook een ijzige relatie kan weer ontdooien!

Ook een ijzige relatie kan weer ontdooien!

Beschrijft het weer van dit moment de stemming in jullie relatie? Is het tussen jullie net zo stormachtig, triest en kil als het buiten nu is? Oftewel, kunnen jullie alleen nog maar boos op elkaar zijn, schreeuwen en verwijten? Of voelt jullie relatie zelfs al als een ijzig koude winter?

ijzige relatie ontdooien, relatiebreuk

Deze omschrijving past bij een relatie waar zelfs geen ruzie meer is, omdat de partners elkaar zoveel mogelijk proberen te ontlopen. Er is geen enkele verbinding meer, het lijkt alsof er zelfs geen interesse voor de ander meer is. Onder dit gedrag zou zo maar een diepe wanhoop kunnen liggen. Wanhoop, omdat het zo eenzaam voelt, als er geen verbinding meer is en beiden geen idee meer hebben hoe de ander bereikt kan worden.

Is iets in de omschrijving hierboven van toepassing op jouw relatie? En zou je jullie relatie nog een kans willen geven? Wil je niet zomaar opgeven wat jullie tijdens de duur van de relatie met elkaar hebben opgebouwd? Denk daarbij aan een gezin, maar ook gezamenlijke vrienden, wederzijdse families. En bovenal aan de veiligheid, geborgenheid, die je bij elkaar gevonden hebt.

Ook voor jouw relatie is er nog hoop!


De voordelen van emotionele verbinding zijn legio. Je voelt je gelukkiger, functioneert beter, leeft langer en zelfs herstel van ziekte gaat sneller. Genoeg redenen om er alles aan te doen wat in jullie vermogen ligt om van jullie relatie weer een veilige geborgen relatie te maken, waarin jullie echt het gevoel hebben bij elkaar te horen. Er is altijd hoop!

Zolang er nog een sprankje liefde voor elkaar over is en jullie zijn bereid om tijd, energie en geld te investeren in jullie relatie, dan gaan we er voor. Lees in mijn volgende blog hoe relatietherapie je relatie een nieuwe kans geeft. En zelfs als tijdens de relatietherapie blijkt dat jullie relatie niet meer levensvatbaar is, is de therapie toch zinvol, omdat de ervaring leert dat het beëindigen van de relatie daardoor soepeler en meer in harmonie zal verlopen. Lees hierover in mijn blog: Hoe helpt relatietherapie, als de beslissing om uit elkaar te gaan, al genomen is? 

Wat kan relatietherapie er aan bijdragen dat jullie relatie weer gaat voelen als een aangename warme zomeravond? 


Recent mocht ik een stel begeleiden tijdens relatietherapie. Hun inmiddels uitgebluste relatie bestond al meer dan 15 jaar en toen ze bij mij kwamen gaven ze er geen dubbeltje meer voor. Zij was vooral de verwijtende partij en hij deed geen moeite meer om op haar verwijten in te gaan, vanuit de overtuiging dat hij het toch nooit kon winnen. Hoe meer hij zich terug trok, hoe harder zij ging schreeuwen. Tijdens de sessies leerden ze elkaar echter weer zien als de persoon waar ze ooit verliefd op werden. Hoe? Door achter hun gedrag hun eigen behoeften en kwetsbaarheden te zien en die uiteindelijk aan elkaar te benoemen. Het resultaat? De emotionele verbinding is inmiddels zó goed hersteld dat hij haar zelfs ten huwelijk heeft gevraagd!

Wil je van een ijzige kou naar een aangename warmte in jullie relatie, dan gaan we daar met elkaar aan werken bij praktijk de BergWeg in Westland