,

Een nieuwe lente, een nieuwe start. 

Een nieuwe lente, een nieuwe start.

De meesten onder ons hebben wel een favoriet jaargetijde. Voor mij is dat de lente. Ik word al blij bij het zien van de eerste sneeuwklokjes, dan komt het voorjaar er aan. Een tijd waarin de natuur vol kleur en kracht weer tot leven komt. Maar ook het mooiere weer, de langere dagen, de verwachting van een lange zomer die er aan komt.

Weer de mogelijkheid om op een terrasje te zitten en mensen te ontmoeten. Helaas was dat er lange tijd niet bij. Inmiddels kan er weer wat meer, vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen. Maar we zijn echt nog niet terug bij het “oude normaal”. Terwijl ons dat steeds beloofd werd. Als eenmaal de vaccinaties er zijn, dan …… Waardoor ik steeds meer opstandigheid bij mezelf opmerk. Ook je relatie met je partner is vermoedelijk verandert in het afgelopen jaar, waarin niets meer “normaal” was. Heb jij ook zo’n behoefte aan een nieuwe start?

 

Nieuwe start

Welke verwachtingen en veranderingen merk je bij jezelf op?

We hebben al ruim een jaar minder contact met mensen en veel dingen zijn niet meer vanzelfsprekend. Hierdoor kan het zijn dat problemen die eerst onder de oppervlakte bleven door de waan van iedere dag, nu meer prominent aanwezig zijn. Wellicht heb je de verwachting dat je problemen, zoals relatieproblemen, weer naar de achtergrond gaan, nu we een betere tijd tegemoet gaan. Maar het kan ook dat het probleem inmiddels zo prominent aanwezig is, dat het zich niet meer weg laat duwen. Denk bij problemen aan:

–       Angst dat het nooit meer goed komt met de wereld en/of met jou
–       Depressieve klachten door het gebrek aan contact met anderen en alle beperkingen
–       Relatieproblemen die alsmaar groter lijken te worden nu je minder kan vluchten in je werk, afspraken met anderen, sporten, feesten enz.
–       Boosheid op de wereld, de overheid, de mensen op je heen die je wijzen op je gedrag, of op de mensen om je heen die zich niet aan de maatregelen houden
–       Nu we zoveel mogelijk thuis werken, zien we onze partner veel meer dan we gewend waren. Dus ook zijn/haar onhebbelijkheden worden meer zichtbaar.
–       Doordat partner en kinderen meer thuis zijn, wordt het lastig om een eigen plekje te vinden, af en toe het huis voor jezelf te hebben, waardoor irritaties op de loer liggen
–       Hoe houd je jouw relatie nog spannend, als je al zo lang op elkaars lip zit? Juist door elkaar zo veel meer te zien dan normaal, kan het zijn dat je een grotere afstand tussen jou en je partner voelt. Door de irritaties valt het niet mee om het leuke aan je partner nog te zien. Waarom werd je ooit verliefd op deze partner?

 

Welke verwachtingen over je relatie durf je nog te hebben?

Als een paar van bovenstaande punten je bekend voorkomen, wordt het tijd om jullie relatie weer eens in het zonnetje van je aandacht te zetten. Als je voelt dat je partner en jij elkaar beginnen kwijt te raken, de verbinding kwijt zijn, alleen nog maar irritaties voelen, is er werk aan de winkel. Zonde om jouw relatie roemloos ten onder te laten gaan, zonder energie in verbetering te hebben gestoken.  Maak eens een afspraak voor relatietherapie bij de BergWeg in Naaldwijk, met als doel een nieuwe start van je vertrouwde relatie.