,

Hoe doorstaat jouw relatie de vakantie of de feestdagen?

Hoe doorstaat jouw relatie de vakantie of de feestdagen?

Tijdens een vakantie lijkt het zo eenvoudig om in je partner weer degene te zien waar je ooit verliefd op werd. Dat komt, naast natuurlijk de zon en ontspanning, doordat je allebei niet afgeleid wordt door “ruis op de lijn”.

Een vakantie kan je relatie zeker een boost geven. Toch is het zo dat er na de zomervakantie meer relaties beëindigd worden dan in andere periodes van het jaar. Blijkbaar worden eventuele problemen uitvergroot als je een paar weken continu in elkaars nabijheid bent. In je dagelijks leven kan je vluchten in werk, sociale contacten, sociale media et cetera. Die ‘vluchtroutes’ zijn er tijdens je vakantie echter niet. Ditzelfde lijkt ook voor de feestdagen te gelden.

relatie, vakantie, doorstaan, hulpFeestdagen zijn bij uitstek de dagen waarin tijd voor elkaar en gezelligheid een must is. Als het niet zo lekker loopt tussen jou en je partner, worden deze problemen uitvergroot op zulke momenten, juist omdat er meer tijd en ontspanning is. Je kan jezelf niet langer voor de gek houden en wordt keihard met datgene geconfronteerd wat je juist niet wil voelen, namelijk een verwijdering tussen jullie, het angstige gevoel geen verbinding, geen connectie meer te hebben met je partner, wat heel onveilig en eenzaam kan voelen.

Vluchten voor je relatieproblemen is lastig tijdens je vakantie en de feestdagen

Als de relatie fijn, warm en veilig is, kan je jezelf verheugen op een vakantie of op de feestdagen. Eindelijk weer eens tijd voor elkaar, om samen iets gezelligs te doen, goede gesprekken te voeren enz. Maar als je twijfelt over de kwaliteit van je relatie, zou het zo maar kunnen dat je er juist als een berg tegenop ziet om tijd voor elkaar te hebben, zonder dat er vluchtmogelijkheden zijn, want werken hoeft niet, cursussen en sport liggen even stil.

Vooral op de feestdagen kan een bepaalde druk liggen dat het gezellig “moet” zijn, waardoor je er achter kan komen dat het al lang niet meer gezellig is tussen jullie. Of misschien wist je dat al langer, maar kon je jezelf nog verschuilen achter werk en andere druktes, zodat je de confrontatie met dit probleem voor je uit kon schuiven.

Er komt een moment dat je wel aan jezelf toe moet geven dat je relatie niet geworden is wat je ervan verwacht had. Wellicht ga je de oorzaak van dit probleem bij je partner neer leggen, of hoop je dat de relatie beter wordt als je jezelf nog meer weg cijfert en tegemoet komt aan de wensen van de ander. Een ding is zeker, zonder inzet en motivatie van beide partners wordt de relatie niet beter. Toch kan ook een ijzige relatie weer ontdooien. Lees hierover in mijn volgende blog.

Werkt relatietherapie, als je geen enkele verbinding meer voelt met je partner?

Als jullie de relatie nog een kans willen geven, omdat je weet dat er nog liefde is voor elkaar en/of je wil graag een gezin blijven vormen met elkaar, in het belang van de kinderen, gun je relatie dan een nieuwe impuls door samen in relatietherapie te gaan.

De kans is groot dat je tijdens de therapie weer gaat ontdekken en voelen waarom je in het verleden verliefd geworden bent op die ander. Hoe fijn zou het zijn als jullie weer zin krijgen in de volgende vakantie, omdat jullie weer ten diepste voelen dat jullie bij elkaar willen zijn en blijven?

Hoe fijn zou het zijn als jullie weer zin krijgen in de volgende vakantie, omdat jullie weer ten diepste voelen dat jullie bij elkaar willen zijn en blijven? Woon je in het Westland en wil je jullie relatie nog een kans geven, maak dan een afspraak voor relatietherapie.